Skötsel och hållning

Ändra i terrariet

2014-03-16 18:51 #0 av: [Glitterregn]

Hejsan! Jag har har min yemen Kurt i lite över en månad. Jag ska i helgen cykla iväg och köpa en ny växt till terrariet och även byta bottensubstratet. Hur stor stress blir detta för kameleonten? Han har för nästan bara plastväxter som följde med honom men han har fått en ampelilja sen han kom hit. Är det värt stressen att möblera om terrariet eller ska man bara låta det vara som det är? Just nu har jag aldrig lyckats hålla i honom utan att locka ut honom med mat.

Medarbetare på kameleonter Ifokus.

Anmäl
2014-04-02 09:48 #1 av: Tilde

Ja alltså det är väl inget de inte överlever. Sätter du honom på en stor växt, eller i en låda med något att klättra på så borde han vara ok medan man planterar om och har sig. Glad Hellre att han får det jättebra i terrariet än att han har det halvbra i längden.

♥ Tilde

Anmäl
2014-04-04 12:46 #2 av: [Glitterregn]

#1 Tack för ditt svar. Det får nog bli så att jag möblerar om. Det känns bättre att ge ödlan ett bra terrarium även fast det är är stressigt än att som du säger, ha ett halv bra terrarium i längden.

Medarbetare på kameleonter Ifokus.

Anmäl
2014-04-04 19:05 #3 av: Tilde

#2 Ja helt klart :) Lägg gärna upp före och efter-bilder! Skrattar

♥ Tilde

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.