Foder och näring

Skillnad på Panter och Jemen?

2013-12-28 09:14 #0 av: [Glitterregn]

Hej hej! Nu är det bestämt att vi ska införskaffa en kameleont en tid framåt och det jag undrar är om det är någon stor skillnad på en Panterkameleont och en Jemenkameleont? Ska dom ha samma foder, tempratur, luftfuktighet osv?

Medarbetare på kameleonter Ifokus.

Anmäl
2013-12-30 21:24 #1 av: Tilde

Har inte erfarenhet av panterkameleonter, men båda är ju insektsätare i alla fall :) Jemen ska vara den bästa "nybörjarkameleonten" eftersom de är lite tåligare och ska inte ha lika hög luftfuktighet som vissa andra arter. När jag skaffade kameleont för 2 år sedan valde jag en jemen eftersom jag tyckte de var så sjukt söta och verkade inte lika komplicerade. Det har funkat jättebra Glad

♥ Tilde

Anmäl
2013-12-30 22:46 #2 av: [Glitterregn]

Jag funderar på jemen också. Jag har mycket erfarenhet av andra ödlor men inte just kameleont. Det känns som att fler som köper en jemen får en aggressiv ödla än dom som köper en panter. Dessutom så är pantern vackrare i färgerna enligt mig, men det är bara ett plus, inte anledningen till att jag köper en. Det är det att många fler får en aggressiv jemen som får mig att tveka.

Medarbetare på kameleonter Ifokus.

Anmäl
2013-12-31 09:45 #3 av: Susanna_w

Har ingen erfarenhet alls av panter men rent utseendemässigt måste jag säga att jag tycker Jemen är vackrare med deras hjälm =) 

Anmäl
2014-01-01 11:33 #4 av: Tilde

#2 Min Rango är den snällaste kameleonten som finns! Hon har aldrig visat aggression och är en liten ängel i ödleform. Skrattar Hon är en jemen.

Jag tror att vissa som får aggressiva kameleonter helt enkelt inte förstår att kameleonter inte är keldjur. Då är det ju inte konstigt om ödlan blir retad och tjurig/rädd för händer, etc. Men det är nog också väldigt individuellt.

♥ Tilde

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.