Avel och ägg

Lägger era honor ägg?

2013-05-12 14:58 #0 av: Tilde

Lägger era honor ägg trots att de aldrig har träffat en hane? Hur ofta händer det och hur vanligt är det hos kameleonter i fångenskap?

♥ Tilde

Anmäl
2013-05-21 15:20 #1 av: Tilde

Vår Rango har aldrig lagt ägg - hon är 2 år gammal. Glad Smart tjej som inte slösar näring och energi på infertila ägg! ;)

♥ Tilde

Anmäl
2013-06-01 00:03 #2 av: Cham

Jag har läst att man kan förhindra kameleonter att producera ägg genom att ha lägre temperarur i terrariumet än den tempraturen dom har i det fria. Och detta är jätte hälsosamt för kameleont honan att förhindra henne till att producera ägg. :-) På detta sättet ökar man chansen för kameleont honan att leva ett långt och friskt liv! Men det ska tydligen vara klurigt att förhindra äggläggningen men det verkar ju som att du har fixat det gallant, det ska du vara stålt över och tror säkert att din kameleont är tacksam över detta. :-)

/LG

/Admin ArgaSnackaren Jaxbo

Anmäl
2013-06-01 08:44 #3 av: Tilde

#2 Jo men precis, hanar lever längre för de inte lägger ägg, har jag läst. Så om honan slipper det så låter det ju logiskt att hon lever lite längre... Glad Vi har dock normala temperaturer i terrariet, men jag hoppas att Rango är smart nog att aldrig producera ägg utan en hane :D haha

♥ Tilde

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.